2012/02/26

Csendes demonstrációk a Malévért

Nehezen adja fel a reményt a magyar repülőszakma, a családok, a repülésbarátok, és ez így van jól.
 
Szervezkednek, emlékeznek, demonstrálnak, ötletelnek, csak egy dolog nem akar menni: elbúcsúzni a repüléstől, a nemzeti légitársaságtól. Bizonyság erre a szombati esemény, a facebookról indult gyertyagyújtás is, amely a szeles  időjárás miatt végül igazi élő gyertyás sorfallá szerveződött a repüléstörténeti skanzen szomszédságában.



A különböző cégterületekről érkezett mintegy 150-200 főnyi csoport kezdetben a reptéri bekötőút mellett sort alkotva őrizte a mécseseket az intenzív szélben, rendőri biztosítás mellett.. 



Végül a kitartóbbak a terminálépülethez vonulva telepítették szélcsendesebb helyre gyertyákat, amelyek a rögtönzött kis emléklap szerint még mindig inkább a reménység lángjai, mintsem a visszavonhatatlan búcsúé. A hangulat is valamivel oldottabb volt, mint a békemenet idején.  
(Krasznai Krisztinának köszönjük a képeket)


Vasárnapra viszont a virtuális repülés barátai, vagyis az interneten működő szimulátoros közösség, a EuropeanExpress légitársaság tagjai szerveztek egy igazán békés, de annál szimpatikusabb tiltakozó "akciót". Ők a késődélutáni óráktól kezdve "repülik haza" a flotta gépeit.

A járatfoglalásokat ezen a linken lehet megtenni. A virtuális Malév gépek Shannonból, Torp-Sandefjordból, Dublinból és Tel Avivból indulnak 1600Z / 1700LT időben.
  UPDATE: a lezajlott esemény képei ITT>>

Nincsenek megjegyzések: