2012/11/01

Lenyűgöző videó az űrrepülőgép átrepüléséről

Ismét Goldeneagle-től idézünk, de most másképp. Nemrég találta a bejegyzés végén látható, ritka látványos NASA videót, amit ezúton itt is közzé teszünk pár sornyi magyarázattal. A film alatti linkre kattintva a videó teljes képernyőn, 720 soros HD felbontásban jelenik meg.

A siklóhordozó Boeing 747-es (Shuttle Carrier Aircraft - SCA) és az Endeavour őrsikló egy negyedórás összeállításon látható, amely a "Tour of Southern California" során készült szeptember 21-én.
A legszebb felvételek közt látható Malibu, a Dodger Stadion, a Kalifornia Tudományos Központ, a Los Angeles-i Colosseum, Los Angeles belváros, a filmváros jelképe a Hollywood Sign, a Griffith Obszervatórium, Pasadena, a Rose Bowl futballstadion, Santa Monica a repülőtérrel, Long Beach, az Angel Stadion - Anaheimben, a Space X, a Universal Stúdiók, és a Point Mugu támaszpont is a Los Angeles International (LAX) repülőtérre történő megérkezés előtt

A valóban lenyűgöző felvételekhez látványos, döntött formációkat, vesznek fel a gépek - a képbe komponálva a földi objektumokat - vagy épp alacsonyan áthúznak egy leszállópálya felett. Több ilyen felvétel valószínűleg már nem készülhet. Ezt a lehetőséget viszont szépen kihasználták az utókor számára a pilóták.  

A gépeket a NASA Dryden Repülési Kutatóközpontjának F/A-18 Hornet gépei kísérték.

Érkezés Los Angelesbe a nemzetközi repülőterére (KLAX). fotó: UPI

A teljes útvonal




TEJLES KÉPERNYŐS HD vetítés >ITT!
A videó alatti jobb sávban a képaláírás gombbal aktiválható az angol rádózás feliratozása

 

 BEJEGYZÉSEINK AZ ŰRSIKÓRÓL >>

Nincsenek megjegyzések: