2012/04/24

Viszontreakció Malért ügyben a bluenoseair honlap üzemeltetőjétől

Az AIRportl.hu oldalon az alábbi válaszközlemény jelent meg:



Az alábbiakban "vágatlanul" leközöljük Demeter Róbertnek, a bluenoseair.hu domain nevet birtokló cég tulajdonosának és a MALÉRT weboldal korábbi üzemeltetőjének szerkesztőségünkhöz eljuttatott reakcióját a Malért fentiekben megjelent közleményére:

Demeter Róbert írta:

Válasz a Magyar Légiközlekedésért Egyesület (MALÉRT) 2012.04.22-én megjelent közleményére.

A fenti közlemény egyáltalán nem tér ki a tényleges állapotra miszerint a http://www.bluenoseir.hu domain név alatt futó oldal működése felfüggesztésre került.

Ezzel kapcsolatban a következő az álláspontom:

-A domain név tulajdon- (használati-) joga, a weboldalnak helyet adó és azt futtató VPS bérleti joga az általam képviselt cégemet illeti, valamint a weboldal kizárólagosan az én szellemi termékem ( ezt a weboldal alján jogi nyilatkozat is alátámasztotta).

- Pár szóban az „Egyesületről”. a 2011. évi CLXXV. tv. 4.§. 2.bekezdés értelmében „Az egyesület jogi személy, amely a nyilvántartásba vétellel jön létre.” Az egyesület a jogerős bejegyzéséig elő társaságként nem működhet, tagokat nem toborozhat, tagdíjakat nem szedhet. Jogképességgel, és jogi személyiséggel, kizárólag a bejegyzését követően rendelkezik. Jelenleg a MALÉRT Egyesület úgy él a köztudatban, hogy quasi bejegyzett egyesület, holott ez tévedés. Ebből tisztán következik, hogy mivel jogilag nem létezik egyesület, így az átalakulni sem tud .

Az „Egyesületet” a Fővárosi Törvényszék felszólította hiánypótlásra, és kötelezte a közgyűlés összehívását. Ez meg is történt, azonban addigra a személyeskedő viták, kialakult belső klikkek miatt több tagtársam is írásban lemondott a tagságáról. Ennek következtében az Elnök a közgyűlés időpontját a következő intézkedésig elhalasztotta. Ezután 2012. április 13-án a sorban utolsóként én is lemondtam a tagságomról, az „Egyesületből” kiléptem (összességében így 10-en közöltük írásban a lemondásunkat). A weboldalra szerződés nem készült, azt saját magam működtettem. Sorsára vonatkozólag a lemondásommal egyidejűleg értesítettem az Elnököt, és vártam, hogy esetleg ajánlatot tesznek a komplett weboldal megvásárlására.

Ezzel szemben hallgatólagosan továbbra is „elvárás” volt, hogy a weboldalt saját költségemen üzemeltessem. Egy 2012.04.18-i bejegyzésű FB kommentből értesültem róla, hogy az egyesület feltehetőleg megtartotta a közgyűlését és az előbb említett 10 tagból 5 ismételten tag lett, sőt az egyik lemondott tag az „Egyesület” általános Alelnöke, melyet egy teljesen más médiaforrás 04.20-án 11:42 órakor kelt emaljéből is megerősítést nyert. ( Ennek a közgyűlésnek a jogszerűsége is megkérdőjelezhető, mert a törvény a Közgyűlési meghívó kézbesítését követő 8 nap elteltével megtartandó Közgyűlésről rendelkezik . Azon belül nem lehetséges jogszerű közgyűlést tartani. Ezen kívül nem lemondott tag, ill alapító tag részére is „elfelejtettek” meghívót küldeni)

Az egyesületen belüli széthúzás már korábbra datálódik, de ezután ismételten felerősödött bennem az az érzés, hogy a kitűzött célokra való hivatkozással meghirdetett sajtótájékoztatók, nyilatkozatok csakis a saját érdekek megvalósítása miatt történtek.

Emiatt alapos megfontolás után úgy döntöttem - mivel érdemi ajánlat, sőt semmilyen ajánlat nem érkezett az „Egyesület„ részéről a weboldal megvásárlására - hogy a weboldal működését 2012.04.20-án 20:30 órakor felfüggesztem, mindenféle hozzáférését letiltom, illetve a véleményemet a megjelenő oldalon közzéteszem.


A felfüggesztést követően az egyik volt tagtársam, akit végtelenül tiszteltem, és akiben vakon megbíztam, már többé nem ismert, és egy olyan kommünikét tett közzé, amely egy komplett vádiratnak is beillet volna. Természetesen erre a kommünikére válaszoltam, hogy a felfüggesztésre minden jogalapom meg volt, de az érzésem emiatt is beigazolódni látszott. További sejtéseim is vannak az ehhez kapcsolódó „Egyesületen” belüli történésekről, de azoknak a nyilvános közzététele, már erősen súrolná a jó hírnévhez való jog megsértését.

Természetesen a magam szerény eszközeivel és kapcsolatrendszeremmel továbbra is a céljaim között szerepel, hogy bármilyen formában támogassam, elősegítsem egy Nemzeti Légitársaság létrejöttét.

Demeter Róbert
aki hisz abban, hogy "Szárnyakat adhatunk álmainknak", vágyainknak. 

1 megjegyzés:

Andi77 írta...

A viszont reakció íróját egy héttel ezelőtt első fokon elítélte a bíróság folytatólagosan, nagy nyilvánosság előtt elkövetett jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás vétsége miatt. Talán érdekes ebből a szempontból is értékelni a megjegyzéseit.